Så får du ordning på avvikelser i din verksamhet

Att aldrig göra ett enda fel är inte mänskligt. Därför är det kanske inte så konstigt att avvikelser finns på de allra flesta arbetsplatser. En avvikelse kan vara något som skiljer sig från era vanliga rutiner och som kräver pengar såväl som tid att korrigera.

Men att ständigt behöva släcka bränder efter små och stora avvikelser kommer stjäla dyrbar tid från dig och dina anställda. Genom att välja ett system för avvikelsehantering kan du se till att snabbt få en bra överblick över problemen och samtidigt få ett smidigt sätt att följa upp. Hos Canea kan du få hjälp att få stenkoll på företagets avvikelser och på så sätt få ett mer framgångsrikt företag.

Satsa på långsiktiga lösningar

Visst är det viktigt att kunna ta bra och snabba beslut på plötsliga och akuta avvikelser som måste åtgärdas snabbt, men det är minst lika viktigt att ha långsiktiga lösningar som förebygger. Ett praktiskt och modernt system för avvikelsehantering kan göra så mycket mer för dig än att bara hitta grunden till ett problem. Systemet är faktiskt så pass smart att det till och med kan hitta lösningar på en avvikelse som ni själva aldrig tänkt på.

Vilka företag bör använda avvikelsehanteringssystem?

Ett system för avvikelser är något som alla företag bör ha och de allra flesta har redan valt att anlita för professionell hjälp. Tittar vi på t.ex. bilindustrin är det tydligt att ett avvikelsehanteringssystem har kommit till stor användning. Detta system går under namnet Eight Disciplines, eller 8D som det också kallas. Systemet är framtaget för att lokalisera roten till avvikelsen och därefter ta fram en långsiktig såväl som en kortsiktig lösning. Med såna här lösningar bakom sig är det kanske inte så konstigt att bilindustrin idag sitter på de mest avancerade teknologiska lösningarna i världen.